Dir en Grey

5. března 2010 v 12:26 |  hudba
Dir en grey je japonská kapela, která vznikla v roce 1997 v Ósace ze členů kapely La:sadie´s poté, co odešel Kisaki (basista) kvůli neshodám ohledně jejího hudebního stylu. Zbylí členové - Niikura Kaoru (vedoucí kytarista), Die (akustický kytarista, vlastním jménem Andou Daisuke), Kyo (vokal), který je zodpovědný i za texty písní Dir en grey, vlastním jménem Niimura Tooru), Terachi Shinya (bubeník) přibrali nového basistu jménem Toshiya (Hara Toshimasa).
23. června 2009 měla skupina premiéru i v ČR, konkrétně v pražském paláci Akropolis.

Diskografie

  • MISSA (červenec 1997)
  • GAUZE (červenec 1999)
  • MACABRE (září 2000)
  • -KAI- [Remix Album] (srpen 2001)
  • Kisou (leden 2002)
  • Six Ugly (červenec 2002)
  • VULGAR (září 2003)
  • Withering to death. (březen 2005)
  • The Marrow of a Bone (únor 2007)
  • Decade 1998-2002 (prosinec 2007)
  • Decade 2003-2007 (prosinec 2007)
  • Uroboros (listopad 2008)
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Anime?

můj život 50% (1)
<3 50% (1)
ani...co? 0% (0)
nekoukám 0% (0)
pro děti 0% (0)

Komentáře

1 deathdoll666 deathdoll666 | E-mail | Web | 7. března 2010 v 8:59 | Reagovat

to jsou krutí borci xD
já vod nich mám stežený snad všechny písničky.

2 Sabusha Ludwik Sabusha Ludwik | Web | 8. března 2010 v 15:20 | Reagovat

tojono.. tak sem s nima!! xD já mám jen náký výběrovky <3 :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama